Posted on

Torr i ansiktet?

Att bli torr i ansiktet hör hösten och vintern till vilket beror på att luften blir väldigt torr, med start under hösten. Även kylan påverkar den tunna huden i ansiktet negativt och här finns det ett par saker man kan tänka på. Det är ganska vanligt att man smörjer in kinderna lite extra inför att man ska gå ut när det är riktigt kallt, och mest vanligt är det nog att man gör det på barn. Det är dock något man bör se upp med. Smörjer man på fukt, vilket de flesta krämer för ansiktet innehåller, strax innan man går ut i ordentlig kyla kan effekten bli den motsatta. Fukten kan kylas så pass att den påbörjar en snabbare nedkylning av huden som gör att man riskerar att huden skadas. Det här bör man tänka på när det är riktigt kallt, och att det inte bara gäller när man smörjer in små barns kinder. Det gäller även vuxna som bör undvika att applicera ansiktskräm precis innan man går ut när det är kallt. Gör det i så pass god tid att krämen hinner gå in i huden ordentligt.

Varför blir man torr i ansiktet?

Det är den torra luften som orsakar att man blir torr i ansiktet vilket gör att man kan behöva en annan ansiktskräm under höst och vinter. Man märker att luften håller på att torka ut huden när man duschar eller badar och blir blir lite lätt röd i ansiktet eller känner att huden blir stel och torr efteråt. Eftersom vi alla är olika går det inte att rekommendera en ansiktskräm som passar alla. Men på vår avdelning med ansiktskräm hittar du flera olika krämer som ger rikligt med fukt till huden. Du hittar ansiktskrämer för olika hudtyper för att få en optimalt anpassad kräm. För att ta ett exempel, om du har normal hy eller blandhy skulle vi rekommendera vår fuktgivande ansiktskräm med aloe vera för kvinnor samt dess motsvarighet med ansiktskräm för män.

Vårt klimat i Norden är långt ifrån det bästa för huden. Stora svängningar i både luftfuktighet och temperatur gör att vi lätt får problem med huden. Med rätt ansiktskräm kan du underlätta för den tunna huden i ansiktet att lättare klara av klimatet. Det är viktigt att hjälpa huden i ansiktet från att torka ut och blir stel, då det är en bidragande orsak till att huden slits och får onödigt tidiga ålderslinjer. Men det handlar inte enbart om det. Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att det är en känsla av komfort helt enkelt. Att man slipper känna sig torr och stel i ansiktet.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *