Posted on

Ta hand om fötterna

Under sommaren sliter vi på fötterna lite mer än annars. Det beror på att vi går mer barfota, inte bara inne utan även utomhus. Det sliter ganska mycket på fötterna och därför är det viktigt att kanske ta hand om fötterna lite extra. Fötterna blir lätt torra samtidigt som huden blir tjockare. Anledningen till att huden blir tjockare är för att man helt enkelt nöter mer på huden under fötterna när man går barfota. Hudens “försvar” gör att den blir tjockare för att bättre klara av detta. Det är alltså helt normalt att man får lite tjockare hud under fötterna på sommaren.

Men när huden blir tjockare och dessutom torr riskerar man att det bildas sprickor under fötterna. Det beror på att huden inte håller ihop lite bra, och en liten spricka får svårt att läka. Det gör att så fort vi går på foten, där en mindre spricka bildats, riskerar den att bli djupare. När den blivit riktigt djup kan det börja svida och även blöda lätt från sprickan.

För att undvika att det bildas sprickor är det bra att smörja huden så den inte blir torr. Vi har en bra fotkräm som är särskilt anpassad för huden under fötterna. Den kan även hjälpa dig om du redan fått sprickor eftersom den mjukar upp huden som hjälper den att läka sprickan. Fotkrämen innehåller stora mängder aloe vera som går ner och ger fukt långt ner i huden där den behövs som bäst. Då mjukas huden upp vilket gör att sprickan läker snabbare. För att ytterligare hjälpa huden att läka sprickan kan det vara bra att använda strumpor parallellt med att du smörjer fötterna tills sprickan försvunnit.

Ta hand om dina fötter i sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *