Posted on

Skydda håret i solen

När sommaren är här, eller när du under vintern åker till varma länder, är det viktigt att skydda håret i solen. Visst är det härligt att vistas i solen, och då är vi noga med att smörja oss med solkräm för att inte bränna oss. Men hur gör du med håret? Ditt hår är nog det område på hela kroppen som utsätts för mest sol. Det gäller ju att inte bara tänka på tiden man kanske ligger i solstolen utan även övrig tid när du rör dig ute. Och då kommer ansiktet och framför allt uppe på huvudet högst upp av zonerna på kroppen som utsätts för mest sol hos de allra flesta.

Glöm inte håret när du solar

Det är naturligt för oss att använda solkräm när vi åker till stranden, ut med båten eller bara ska vara ute en stund och solen verkligen steker. Det är något vi fått lära oss sedan vi var små att “solkräm måste du ha annars blir du röd”. En och annan har sedan fått känna en svidande och hettande läxa efter att ha hoppat över solkrämen och bränt sig i solen. Vi har helt enkelt lärt oss att solkräm ska på, annars bränner man sig. Men att skydda håret i solen är det däremot inte alls lika vanligt att man tänker på. Anledningen kan möjligen vara att vi inte känner skadan lika mycket även om den syns. Framför allt på lite längre hår kan skadorna från solen synas extra väl. Men vi känner det som sagt inte utan ser det bara och dessutom med en viss fördröjning. Är vi ute i solen för länge utan solkräm ser vi direkt att huden blivit röd när man tittar i spegeln. Håret däremot tar lite längre tid.

Produkter för att skydda håret i solen

Det finns bra produkter som kan hjälpa ditt hår att få ett bra skydd mot solen. På vår avdelning för solkräm hittar du solskydd för håretskydda håret i solen som är en praktisk sprayflaska för att underlätta applicering. Du sprayar helt enkelt över håret innan du går ut i solen, och denna spray bildar som en skyddande film kring de hårstrå du sprayar. Eftersom den blir en skyddande film ger den också ett skydd mot klor- och saltvatten. Om du inte skyddat ditt hår i solen blir det lätt torrt och “frasigt” vilket kan vara svårt att återställa. Vi rekommenderar då att du hjälper håret med en hårinpackning för slitet hår som ger intensiv näring och naturlig fukt till ditt hår. Tänk också på att använda ett milt schampo för att inte torka ut håret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *