Posted on

Torr i ansiktet?

Att bli torr i ansiktet hör hösten och vintern till vilket beror på att luften blir väldigt torr, med start under hösten. Även kylan påverkar den tunna huden i ansiktet negativt och här finns det ett par saker man kan tänka på. Det är ganska vanligt att man smörjer in kinderna lite extra inför att man ska gå ut när det är riktigt kallt, och mest vanligt är det nog att man gör det på barn. Det är dock något man bör se upp med. Smörjer man på fukt, vilket de flesta krämer för ansiktet innehåller, strax innan man går ut i ordentlig kyla kan effekten bli den motsatta. Fukten kan kylas så pass att den påbörjar en snabbare nedkylning av huden som gör att man riskerar att huden skadas. Det här bör man tänka på när det är riktigt kallt, och att det inte bara gäller när man smörjer in små barns kinder. Det gäller även vuxna som bör undvika att applicera ansiktskräm precis innan man går ut när det är kallt. Gör det i så pass god tid att krämen hinner gå in i huden ordentligt.

Varför blir man torr i ansiktet?

Det är den torra luften som orsakar att man blir torr i ansiktet vilket gör att man kan behöva en annan ansiktskräm under höst och vinter. Man märker att luften håller på att torka ut huden när man duschar eller badar och blir blir lite lätt röd i ansiktet eller känner att huden blir stel och torr efteråt. Eftersom vi alla är olika går det inte att rekommendera en ansiktskräm som passar alla. Men på vår avdelning med ansiktskräm hittar du flera olika krämer som ger rikligt med fukt till huden. Du hittar ansiktskrämer för olika hudtyper för att få en optimalt anpassad kräm. För att ta ett exempel, om du har normal hy eller blandhy skulle vi rekommendera vår fuktgivande ansiktskräm med aloe vera för kvinnor samt dess motsvarighet med ansiktskräm för män.

Vårt klimat i Norden är långt ifrån det bästa för huden. Stora svängningar i både luftfuktighet och temperatur gör att vi lätt får problem med huden. Med rätt ansiktskräm kan du underlätta för den tunna huden i ansiktet att lättare klara av klimatet. Det är viktigt att hjälpa huden i ansiktet från att torka ut och blir stel, då det är en bidragande orsak till att huden slits och får onödigt tidiga ålderslinjer. Men det handlar inte enbart om det. Enkelt uttryckt skulle man kunna säga att det är en känsla av komfort helt enkelt. Att man slipper känna sig torr och stel i ansiktet.

 

 

Posted on

Behåll sommarfärgen

Även om sommaren absolut inte är slut kanske det just nu ändå känns så. Särskilt nu när det varit ostadigt väder med regn och relativt kalla vindar över hela landet. Samtidigt har kvällarna blivit allt mörkare. Men ännu är inte hösten här och både värme och sol kan nog komma tillbaka innan vi släpper taget om sommaren.

Men hur kan man behålla den fina sommarfärgen man fått? Man blir nu allt torrare och det gör att solbrännan snabbare lämnar oss. För att förhindra att det sker allt för snabbt kan låta huden må så bra som möjligt. Det gör vi genom att inte låta den torka ut, vilket den lätt gör framför allt när vi duschar eller badar. Använd hudkräm så snart du känner dig torr.

Men hudkräm är bra att använda men har egenskapen att den snabbt ska tas upp av huden, vilket gör att det yttre hudlagret ändå lätt kan bli lite torrare. En produkt som håller huden smidig hela dagen utan att torka ut är body oil som man med fördel kan smörja in kroppen med redan innan man badar eller duschar. Huden skyddas då mot uttorkning när du duschar och efteråt finns oljan kvar men inget överflödigt. Du behöver då inte vänta på att oljan ska gå in i huden. En varning är dock på sin plats här, och det gäller halkrisken. Tänk på att oljan kan göra det lite halkigt i duschen och både när du går in och ur duschen. Akta dig så du inte ramlar helt enkelt.

Man kan även smörja på oljan efteråt, och bli av med överflödig olja genom att torka huden lätt med ett handduk om man inte har tid att vänta på att oljan ska tas upp helt av huden. Du hittar bra produkter som hjälper dig att smörja in huden på vår avdelning för hudvård.

Genom att hålla huden smidig och elastisk får vi behålla sommarfärgen längre!

Posted on

Ta hand om fötterna

Under sommaren sliter vi på fötterna lite mer än annars. Det beror på att vi går mer barfota, inte bara inne utan även utomhus. Det sliter ganska mycket på fötterna och därför är det viktigt att kanske ta hand om fötterna lite extra. Fötterna blir lätt torra samtidigt som huden blir tjockare. Anledningen till att huden blir tjockare är för att man helt enkelt nöter mer på huden under fötterna när man går barfota. Hudens “försvar” gör att den blir tjockare för att bättre klara av detta. Det är alltså helt normalt att man får lite tjockare hud under fötterna på sommaren.

Men när huden blir tjockare och dessutom torr riskerar man att det bildas sprickor under fötterna. Det beror på att huden inte håller ihop lite bra, och en liten spricka får svårt att läka. Det gör att så fort vi går på foten, där en mindre spricka bildats, riskerar den att bli djupare. När den blivit riktigt djup kan det börja svida och även blöda lätt från sprickan.

För att undvika att det bildas sprickor är det bra att smörja huden så den inte blir torr. Vi har en bra fotkräm som är särskilt anpassad för huden under fötterna. Den kan även hjälpa dig om du redan fått sprickor eftersom den mjukar upp huden som hjälper den att läka sprickan. Fotkrämen innehåller stora mängder aloe vera som går ner och ger fukt långt ner i huden där den behövs som bäst. Då mjukas huden upp vilket gör att sprickan läker snabbare. För att ytterligare hjälpa huden att läka sprickan kan det vara bra att använda strumpor parallellt med att du smörjer fötterna tills sprickan försvunnit.

Ta hand om dina fötter i sommar!

Posted on

Uttorkning symtom

uttorkning symtom

Det är viktigt att känna till vilka uttorkning symtom som kan yttra sig vid vätskebrist. Nu har vi haft det riktigt varmt under drygt en vecka i hela landet är detta extra viktigt. Under sommaren behöver kroppen dubbelt så mycket vätska över tid. Men behovet ökar drastiskt när vi är ute i solen under de varma dagarna, då räcker inte ett dubbelt intag av vatten jämfört med vintertid.

Uttorkning symtom att känna till

Det finns flera symtom på uttorkning och det är inte bara att man kan bli torr i munnen, även om det ändå är ett tecken på uttorkning. När man blir torr i munnen får inte saliv bort bakterier på samma effektiva sätt som annars. Det medför att man kan få dålig andedräkt varför man bör vara lite extra uppmärksam om man är torr i munnen och får dålig andedräkt. Man kan även känna att det bildas beläggningar på tänderna vilket också har ett samband med att saliv helt enkelt inte håller lika rent som annars.

Det finns fler symtom som att man får torr hy i ansiktet eller att huden i allmänhet blir torr. Även ögonen kan kännas torra, vilket ibland kan förväxlas med allergibesvär för allergiker. Får man dessa symtom har man relativt påtaglig uttorkning som snarast bör återställas.

Vid allvarlig uttorkning kan man få feber, kräkningar och yrsel. Då är man så pass uttorkad att man bör kontakta sjukvården. Är läget inte så pass allvarligt är åtgärden enkel och sker genom en återställning av vätskebalansen i kroppen. Först och främst är det vatten som gäller. Tänk på att hålla dig borta från sol och värme. Håll dig i skuggan, inomhus eller på annan plats som gärna kan ge svalka. Undvik kaffe och andra drycker som är vätskedrivande. Detta för att kroppen ska behålla så mycket vätska som möjligt. Drick vatten och försök få i dig lite extra salt. Kroppen behöver nämligen inte bara vatten. När man blivit uttorkad kan kroppen även behöva salt. Det handlar inte om att äta salt med sked, utan att kanske använda lite extra salt på maten bara. Det viktigaste är vatten och svalka vilket gäller vid uttorkning för både barn och vuxen.

Posted on

Leveranser hela sommaren

Vi har leveranser hela sommaren precis som vanligt. Du behöver därför inte oroa dig över att din order blir liggande i väntan på att ett lager ska ta hand om, och skicka din beställning. Hos oss tas din beställning omhand precis som vanligt.

Vi vill passa på att påminna om att använda solkräm för att skydda huden från solen. Ibland kan det vara lätt att bli ivrig att vilja få fin färg av solen och därför välja bort solkrämen. Självklart får man färg snabbare då, men istället för en fin sommarfärg blir man röd och risken för att huden skadas och flagnar bort är stor. Vi har krämer med olika solskyddsfaktor. Ska du vara ute länge, och framför allt om du ska vara intill vatten på exempelvis stranden eller på båten, rekommenderas solskyddsfaktor 50, vilken ger högsta möjliga skydd. Vi har även solskydd för ansiktet med faktor 50. Gemensamt för dessa är att de innehåller stora mängder Aloe Vera vilket gör dem extra bra. Effekten blir att man minskar risken att bli röd då ämnet, som är helt naturligt, motverkar detta genom att lugna huden och tillföra fukt.

Ta hand om din hud i sommar, så tar vi hand om leveransen till dig. Trevlig sommar!

Posted on

Få bort acneärr

Få bort acneärr behandling

Att få bort acneärr i ansiktet eller på något annat område på kroppen är inte helt enkelt. Det finns flera olika möjliga behandlingar för att få bort dem. Man får acneärr aningen efter att man kliat sönder eller klämt på dem. Men det kan också uppstå ärr efter så kallade pormaskar som inte tagits bort vilka då vidgat porerna under en längre tid. Detta kan medföra att man får ett område fyllt med var som kan efterlämna sig ärr då området förr eller senare töms på var eller i vissa fall då kroppen tar hand om det.

Behandlingar för att få bort acneärr

Många kliniker erbjuder behandlingar för att få bort acneärr antingen genom upprepad behandling med krämer eller genom att använda laser. Laserbehandling av acneärr utförs normalt inte av den allmänna vården. Att vända sig till privatklinik för att med hjälp av laser få bort ärr kan vara svårt, då dess metod och kunskap kan vara svår att avgöra. En misslyckad behandling med laser kan medföra betydligt svårare besvär än acneärr. Den allmänna sjukvården tar inte ansvar för misslyckade behandlingar som utförts av privatklinik. Av den anledningen får man som regel heller ingen hjälp där för att åtgärda så kallad kosmetisk kirurgi som gått fel.

Kräm för behandling av acneärr

En bra metod för att undvika behandling med laser är att använda en bra kräm för behandling av acneärr. Det har funnits, och finns än idag, många olika krämer på området som var och en ger varierande resultat. I vårt sortiment finns en kräm mot acneärr där tillverkaren tagit tillvara på en ganska unik metod. Man har studerat hur sniglar lyckas läka sig både snabbt och utan att få några ärr när de råkat skada sig. Snigeln lyckas läka sig med hjälp av en form av mjölk som man nu tagit fram en mycket liknande motsvarighet till. Här kan du gå direkt till produkten kräm mot acneärr.

 

 

Posted on

Hjälp mot solbränna

Hjälp mot solbränna

Det är viktigt att snabbt ge rätt hjälp mot solbränna när huden blivit röd och är hettande. Även om det är underbart att ligga länge i solen måste vi tänka på att huden inte klarar solens värme och strålar hur länge som helst. När huden är röd har vi exponerats allt för länge i solen, och det är inget bra tecken. De flesta vill få lite färg på huden under sommaren och solar tills man börjar bli röd, och några fortsätter trots att man vet om det. Följderna kan bli minst sagt besvärliga både på kort och lång sikt.

När du är ute i solen och upptäcker att du börjar bli röd ska du söka upp skugga eller gå in. Under sommaren kan vi inte vara ute så många minuter innan den rödaktiga tonen börjar göra sig påmind. Med hjälp av solskydd kan vi lite enkelt uttryckt säga att vi köper oss tid att vara i solen utan att bränna oss. Välj en lämplig styrka på din solskyddsfaktor. Vi har många olika styrkor att välja på och en viktig del när det gäller att inte bränna sig är att de innehåller aloe vera som hjälper huden.  Aloe vera kommer från en växt och är helt naturlig, ger huden fukt och motverkar irritationer hos din hud. Ämnet är vanligt förekommande i After sun för att just lugna huden, men genom att använda det direkt i dit solskydd hjälper du huden tidigare.

Akut hjälp mot solbränna

Om du bränt dig är det viktigt att snabbt hjälpa huden i ett akut skede för att dämpa följderna. Upptäcker du för sent att du är röd och huden är hettande ska huden kylas. Inte helt sällan bränner man sig när man ligger på stranden och då är den bästa kylan att helt enkelt bada. Tänk på att det tar en stund att kyla huden eftersom det inte bara är det yttre hudlagret som behöver kylas. Om du istället kan duscha ska du inte använda iskallt vatten, utan vad som kan beskrivas som något kallare än svalt vatten. När huden är hettande är det inte så lätt att direkt ha på så pass svalt vatten, men börja så istället med ljummet vatten för att börja svalka och sänk sedan temperaturen efter en stund. Det viktigaste är att bryta värmestegringen i huden och påbörja en sänkning av temperaturen.

När huden väl blivit sval måste man hjälpa huden att återhämta sig samtidigt som man lugnar den. Det gör man utmärkt med hjälp av aloe vera gel som både lugnar och hjälper huden att återhämta sig. Aloe vera gel går ner i huden och stannar inte bara i det yttre hudlagret vilket gör att effekten blir på djupet vilket är nödvändigt när man bränt sig i solen. Där tillför produkten vitaminer, mineraler och naturlig fukt på en nivå som hjälper huden. Eftersom det är en naturprodukt kan du smörja på så ofta du vill, och ett tips är att kyla den i kylskåpet så du kan använda den för att svalka dig samtidigt som du hjälper huden. Det kan vara skönt långt efteråt eftersom huden blir varm i flera timmar efter att man bränt sig även om man svalkat ner huden.

Posted on

Eksem i hårbotten

eksem i hårbotten

Eksem i hårbotten kan vara besvärligt att behandla och framför allt om man har lite längre hår. Men det finns bra hjälp att få för att komma tillrätta med problemen. Det finns en uppsjö med olika schampo för detta men det är stor skillnad när det gäller det långsiktiga resultatet. Det finns även krämer som innehåller kortison som kan användas men det kan vara dubbelt besvär att använda just en kräm då det dels tenderar att bli ganska kladdigt och framför allt om man har längre hår och dels kan kortison skapa andra eller till och med ökade besvär. Kortison kan å ena sidan vara effektivt mot vissa eksem men å andra sidan tar inte kortison någon hänsyn till huden den smörjs på vilken snabbt blir tunn, uttorkad och irriterad. Om det ska användas mot eksem i hårbotten kan det leda till att själva eksemet lugnar sig eller helt försvinner under behandlingen. Däremot kan anledningen till att man fick eksem från början finnas kvar och därmed framkalla eksem på nytt som då ofta kommer tillbaka på ett större område. Det beror på att huden då är tunn och irriterad efter den tidigare kortisonbehandlingen som gör att ett eksem lättare sprider ut sig på huden som redan är ut balans.

Schampo för behandling av eksem i hårbotten

Men det finns bra schampo för behandling av eksem i hårbotten som är fria från kortison. Anledningen till att man i andra schampo har kortison är för att ämnet är effektivt mot inflammationer. I vårt sortiment på avdelningen för hårvård finns ett eksem schampo som är helt fritt från kortison men ändå bra vid besvär av eksem i hårbotten. Istället för kortison används det naturliga ämnet Aloe Vera som är antiinflammatoriskt. Ämnet är istället vårdande för såväl hår som hårbotten varför det är en uppskattad produkt hos våra kunder som söker efter ett lämpligt schampo. Utöver effekten att vara antiinflammatorisk innehåller ämnet också naturlig fukt, vitaminer och mineraler som tillförs hårbotten. Ett annat ämne som ingår är ringblomma som även det är helt naturligt. Fördelen att ringblomma ingår i detta schampo är att det verkar antiseptiskt som är till nytta för att hjälpa huden att läka bort eksemet.

Om du använder balsam i samband med eksem schampo bör det vara ett mycket milt sådant. Vi rekommenderar vårt balsam för torr hårbotten och eksem som ingår i samma serie. Två bra produkter som kan användas när du vill bli av med eksem i hårbotten.

Posted on

Tappat sexlusten?

tappat sexlusten

Om du tillfälligtvis tappat sexlusten kan det bero på många olika faktorer. Om man relativt plötsligt tappar sexlusten beror det oftast på yttre omständigheter där stress inte helt sällan är boven i dramat. Om du lever i en relation kan en svacka i sexlusten påverka relationen mer än vad man kanske kan tro. Dels kan man själv börja känna av en irritation eller till och med besvikelse hos ens partner som har kvar samma sexlust och undrar vad som plötsligt hänt, och dels kan som sagt ens partner börja fundera över vad som orsakat detta. Tankar som om ni håller på att glida ifrån varandra kan uppstå hos båda medan ens partner kan börja misstänka otrohet och att det är anledningen till den minskade sexlusten. Efter en tid kan dessa tankar börja föresväva den som tappat sexlusten om ens partner börjar söka efter någon annan för att helt enkelt leva ut sin sexlust.

Varför har du tappat sexlusten?

Dessa funderingar, om varför man tappat sexlusten, kan snabbt leda till att irritation och glidningar kan uppstå i förhållandet varpå misstankarna om otrohet kan bli ännu större, eller i värsta fall besannas efter en längre tid av något som helt enkelt kan beskrivas som frustration över förhållandet. Men det finns hjälp och det är viktigt att den som tappat sexlusten försöker göra något åt det för att undvika liknande problem som nyss beskrivits. Det är bara ett typexempel av flera olika sätt som ett förhållande kan påverkas när ett par fått lite problem med sexlivet. Men det finns ganska enkel hjälp att få.

Få mer sexlust

För att få mer sexlust och hitta tillbaka till det som en gång varit finns ett par saker man ska tänka på. Fundera igenom när sexlusten började dala, om det var något särskilt som hände då. Kanske nya arbetsuppgifter som skapat stress eller något tråkigt eller tragiskt som hänt runt omkring som skapat nedstämdhet. Ofta är det någon händelse som skapat problemet och ibland kan det helt enkelt också vara så att man är lite utarbetad, känner sig trött och hängig. Då påverkas sexlusten och det är inte heller helt ovanligt att det pågått ett tag innan det börjar ses som ett problem. Det gör att även om man får distans till det som eventuellt hänt eller om man minskar arbetsbelastningen för att minska stressen eller vad som nu är orsaken, så kan man ha fastnat i ett mönster där också slitningarna i förhållandet som eventuellt skapats nu även påverkar sexlusten ytterligare negativt.

Det finns inget medel som kan sänka sexlusten för den i förhållandet som har kvar sin lust. Däremot finns hjälpmedel för att få mer sexlust som under en tid kan hjälpa till att öka lusten. Det kan hjälpa till att hitta tillbaka till det som en gång varit, och när man använt ett lusthöjande medel en tid kan man sedan sluta använda det eftersom man naturligt då kommer ifrån det eller de problem som orsakat det hela. Vi har produkterna lusthöjande medel kvinna och lusthöjande medel man i vårt sortiment som kan ge bra hjälp i dessa situationer när man vill få mer sexlust. Har man svårt att ta tabletter finns även en motsvarande produkt i flytande form. Du hittar alla dessa produkter på vår avdelning med produkter för sexlust.

 

Posted on

Bästa solskyddet

bästa solskyddet

Det gäller att använda det bästa solskyddet i sommar för att inte riskera att bränna sig i solen. Men vad är då bäst? Det absolut bästa solskyddet är oerhört tråkigt när sommaren äntligen kommit, nämligen att inte gå ut i solen alls eller att möjligen bara hålla sig i skuggan. Det finns vissa sjukdomar som gör att man verkligen inte kan vara i solen alls, men annars är det ändå bra att i måttliga mängder vara i solen. Vi får bland annat en väldigt massa D-vitamin, känner oss pigga och tankade med energi helt enkelt. Men vad är då måttligt. Cirka en halvtimme om dagen är vad som sägs vara måttligt att vistas i solen. Det räcker naturligtvis inte de dagar man vill vara vid poolen, stranden eller ta en tur med båten. Då är det solkräm som gäller för att reflektera bort en del av solens strålar vilket gör att man kan vara i solen lite längre utan att bränna sig. Enkelt uttryckt kan man säga att man köper sig mer tid i solen när man använder solkräm. Det är sedan styrkan på solskyddsfaktorn som avgör hur mycket som reflekteras bort och därmed hur mycket längre du kan vara i solen.

Men det finns en sak som många glömmer bort när man använder solkräm, nämligen värmen. Även om man med hjälp av en viss styrka på solskyddsfaktorn kan reflektera bort en viss del av solens strålar så blir huden ändå varm. Väldigt varm. Ganska snart börjar vi svettas och det beror på att huden försöker svalka sig. För att göra en ganska komplex sak enkel kan man säga att huden trycker ur sig fukt och går upp genom huden i syfte att den ska få svalka. När det bara blir varmare och varmare ökar den sin takt på att få fram fukt till den yttre huden. Den ordinära reserven av fukt töms ganska snabbt när man ligger i full sol en sommardag och huden börjar torka ut. Huden går över till ett rent försvar och vi börjar bli röda vilket är en effekt av både värmen och de solstrålar som kommer igenom solskyddet.

Bästa solskyddet skyddar mot uttorkning

För att skydda din hud mot uttorkning bör din solkräm innehålla fuktgivande ämnen. Med stora mängder Aloe Vera får din hud nödvändig fukt som går ner i huden. Samtidigt är just Aloe Vera känd för att lugna huden om man råkat bränna sig i solen, men det är absolut bäst om man tillför ämnet under tiden du solar. Då behöver inte huden bli uttorkad. Genom att använda våra solkrämer med Aloe Vera får du ett riktigt bra solskydd i sommar eftersom den dels reflekterar solstrålar samtidigt som huden får naturlig fukt. Det är något av det bästa solskyddet din hud kan få och du hittar dem på vår avdelning för solkräm.