Posted on

Behåll sommarfärgen

Även om sommaren absolut inte är slut kanske det just nu ändå känns så. Särskilt nu när det varit ostadigt väder med regn och relativt kalla vindar över hela landet. Samtidigt har kvällarna blivit allt mörkare. Men ännu är inte hösten här och både värme och sol kan nog komma tillbaka innan vi släpper taget om sommaren.

Men hur kan man behålla den fina sommarfärgen man fått? Man blir nu allt torrare och det gör att solbrännan snabbare lämnar oss. För att förhindra att det sker allt för snabbt kan låta huden må så bra som möjligt. Det gör vi genom att inte låta den torka ut, vilket den lätt gör framför allt när vi duschar eller badar. Använd hudkräm så snart du känner dig torr.

Men hudkräm är bra att använda men har egenskapen att den snabbt ska tas upp av huden, vilket gör att det yttre hudlagret ändå lätt kan bli lite torrare. En produkt som håller huden smidig hela dagen utan att torka ut är body oil som man med fördel kan smörja in kroppen med redan innan man badar eller duschar. Huden skyddas då mot uttorkning när du duschar och efteråt finns oljan kvar men inget överflödigt. Du behöver då inte vänta på att oljan ska gå in i huden. En varning är dock på sin plats här, och det gäller halkrisken. Tänk på att oljan kan göra det lite halkigt i duschen och både när du går in och ur duschen. Akta dig så du inte ramlar helt enkelt.

Man kan även smörja på oljan efteråt, och bli av med överflödig olja genom att torka huden lätt med ett handduk om man inte har tid att vänta på att oljan ska tas upp helt av huden. Du hittar bra produkter som hjälper dig att smörja in huden på vår avdelning för hudvård.

Genom att hålla huden smidig och elastisk får vi behålla sommarfärgen längre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *